keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Congratulations Obama!


Hyvää “synttäriä” Barack! Tänään tuli vuosi täyteen siitä kun sinut valittiin jenkkien presidentiksi. Uskon tosin, että seuraavissa vaaleissa sinut pistetään pikaisesti vaihtoon. Olethan ollut liian uudistushaluinen.

Sinun olisi pitänyt huomata jo urasi alkutaipaleella, että liiallinen uudistaminen tulee sinulle kalliiksi. Olisit vain seurannut edeltäjäsi Georgen jalanjälkiä niin saattaisit olla vallassa vielä monta kautta tämän jälkeenkin.

Sinun olisi pitänyt tietää, että te amerikkalaiset ette halua maksaa ylimääräisiä veroja, vaikka niiden avulla teille saataisiin luotua tasa-arvoisempi terveydenhuoltojärjestelmä. Teillä on tosi hyvä yhteishenki vaan kaikissa sotajutuissa ja urheilussa, mutta sitten kun on kyse kaikista normihommista, niin kukaan ei haluakkaan auttaa lähimmäisiään.

Voin kertoa, ei niihin veroihin kuole, eikä ne niin isoa lovea lompakkoon tee. Kunhan vaan jokainen kantaa kortensa kekoon, niin saisitte tosi paljon aikaan. Toki se saattaisi myös tarkoittaa sitä, että terveydenhuollon taso tippuis hiukan tämän hetkisestä huippu laadusta, mutta ainakin suurin osa maanne kansalaisista sais heille kuuluvaa hoitoa.

Myös Atlantin tälle puolelle on myös kiirinyt huhu siitä, että kalastelet mustaihoisten suosiota lähettelemällä avustuksia Haitin maanjäristys alueille. Mulle on aivan sama mitkä sun auttamishalun perimmäiset syyt on. Oot silti hyvä jätkä, kun autat niitä, joilla menee huonosti. En siis tuomitte sua, vaikka kiillottaisitkin omaa ”sädekehääsi” samalla. ”Man’s gotta do what man’s gotta do!”

Noh, eipä mulla sitten muuta ollutkaan. Kauheesti tsemppiä ja vietä oikein mukava päivä kauniin vaimosi Michellen kanssa. Niin ja terkkuja lapsille!

1 kommentti:

Äidin etätuki kirjoitti...

Obama on kyllä hyvä jätkä. Se koittaa kyllä kovasti tehdä muutoksia, että ihan hatun nostot siitä jo on ansainnu.