lauantai 26. kesäkuuta 2010

SUPERMAN

Juhannus on tyhmyyden aikaa. Juhannusyössä on kummaa taikaa. Ihmiset kuvittelevat saavansa supervoimat ja alkoholin avustuksella hypitään laiturilta pää edellä veteen, lähdetään merelle soutelemaan, pystytetään grilli olohuoneeseen ja yön viimeisinä tunteina kutitellaan kaveria puukolla.

Tämä keskikesän ihanainen juhla ei ole vielä lähelläkään loppua ja liian moni on saanut huomata, että pari pulloa olisi saanut jäädä ottamatta. Juhannuksen uhriluku on jo nyt liian suuri, mutta olen melkeinpä varma, että huomiseen mennessä se nousee vielä lisää. Huomenna kun kaljat on juotu ja tavarat pakattu, on aika kartottaa porukka koolle ja lähteä kohti kotia. Viimeistään silloin huomataan, että joku vielä puuttuu.

Nyt onkin aika laittaa jarrut päälle, jättää pari kaljaa jääkaappiin ja juoda välillä raikasta vettä. Ei tippa tapa, mutta ämpäriin voi hukkua!

Erittäin rauhallisia Juhannuksen jämiä!

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Mikä kesä?

Tuntuu, että kesä on jo ohi, vaikkei se ole edes alkanutkaan. Tuntuu, että aika loppuu, eikä mitään ole saanut tehtyä. Ei ole ehtinyt nähdä ystäviä, niin paljon kuin haluaisi. Ei ole ehtinyt chillailla puistikossa tai rannalla. Kesä tuntuu tänä vuonna todella oudolta. Aurinko kuitenkin paistaa entiseen malliin, mutta varpaita palelee ja tekisi mieli laittaa villasukat jalkaan. Koulut jutut pyörii mielessä ja odotan sormet syyhyten postia Portugalista.

Juhannus on edessä ja se jos joku on merkki siitä, että kesä on vasta alkamassa. Lämpimät kesäpäivät vielä edessä. Lentopalloilu-turnaus ja pikku-festarointia tiedossa. Mikä mättää? Miksen ole vielä päässyt siihen kesäfiilikseen? Ainut asia, joka on tuonut kesäfiiliksen on sääsket ja voi pojat niitä on paljon! Ei tarvitte ku nokkaa oven raosta näyttää ja itikat hyökii kinttuihin kiiinni. Onneksi täällä kaupungin katvessa niitä elukoita on vähän vähemmän ja parvekkeella lasituksen suojassa ei yhtään. Lucky me!

Juhannus menee kuitenkin normi-malliin mökillä. Ihanalla mökillä, ihanien sääskien kanssa. Hyvää ruokaa ja pötköttelyä. Ei kai sitä muuta tarvitte?

Pari työvuoroa vielä tiedossa, ennen kesän ensimmäistä reissua. Kultavaskooli, tuo lentopalloilijoiden unelma, käynnistyy reippaan viikon päästä. Tiedossa kolmen päivän rankka peli- ja rillutteluputki. On sitä ootettukki!

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Uuu-la-laa!

Menin tänään pyörähtämään kaupoissa. Ihan vain sillä periaatteella, että käyn katteleen ja en osta vielä mitään. Ootan, että palkka tulee tilille ja sitten repasen. Meni vähän reisille tuo ostamattomuus-yritys. Mukaan tarttui kahdet kengät, kynsilakkoja ja hiuspantoja. Nyt on hiukkanen ostos-morkkis päällänsä, koska tili huutaa kohta tyhjyyttään. Toisaalta olen hyvin iloinen. Kengät oli aivan parhaimmat ikinä! Molemmat oli juuri niin ihanat kuin olen aina haaveillutkin. Aamuiset kenkäongelmatkin ovat nyt taas hetkeksi historiaa. Nyt lupaankin pyhästi itselleni, etten suorita minkään sortin ostosmatkailua ainakaan viikkoon!

torstai 17. kesäkuuta 2010

Hei kaunokaiset!

Ja hyvää ruma-läski-päivää! Tänään se sitten virallisesti tuli. Oonkin jo muutaman päivän tässä menny sellasilla fiiliksillä, että kohta se hyökkää, kun oon jotenkin ollut harvinaisen hyvillä tuulilla ja tyytyväinen kaikkeen. Jopa HIUKSIIN! Ja se on paljon se.

Tällä hetkellä ylikasvanut puolikaljuni lähinää ahdistaa ja itkettää. 5 cm hiuskarvat harottaa joka ilman suuntaan ja näyttävät halvoilta, homssuisilta ja typeriltä. Vaatteet ei näytä hyvältä päällä. Puristaa, kiristää, liian löysää, liian tiukkaa, liikaa väriä, liian mustaa. Haluan laittaa farkut, en halua, sortsit, ei sortseja ja niin edelleen.. VIHAAN RUMA-LÄSKI-PÄIVIÄ YLI KAIKEIN!

Näinä päivinä, pitäisi saada olla kotona, peiton alla piilossa maailmaa, kuunnella hyvää musaa ja hakata päätä seinään. Hyvän päivän valitsi tämäkin ahdistus/ärsytys, sillä yöksi menen töihin.

Nautin jo valmiiksi siitä hetkestä kun joudun laahustaman kaupungin läpi naama "norsunpakaralla" kun mikään ei tunnu hyvältä. Onneksi töissä voi piiloutua neljän seinään sisälle ja kaivautua vasta huomisen puolella ihmisten ilmoille. Toivottavasti siihen mennessä olen kerännyt itseni kasaan ja pystyn iloisin mielin kepsottelemaan takaisin kotiin pakkaamaan.

Viikonloppuna tiedossa ristiäiset ja synttärit. Nämä kemuthan toki heittää ajankohtaisen kysymyksen ilmoille: "Mut mitä mää laitan päälle?!"

Opparia ja vaihtoa.

Hola! En muistanutkaan, että opinnäytetyön kirjoittaminen on näin helppoa ja rentoa puuhaa. Olen maannut muutaman tunnin parvekkeen matolla (piilossa kuumalta auringolta) ja näpsytellyt läppärin näppäimiä. Tekstiä on tullut huimasti, vaikka samalla olen puuhastellut aivan kaikkes muuta mahdollista maan ja taivaan välillä! Toki tuota kirjallista tuotosta on muokattava vielä parempaan kuosiin ja luettava ainakin sen sata kertaa, mutta ainakin olen saanut luettua JOPO-luokan (Joustava perusopetus) idean melkein läpikotaisin ja kirjoitellut ylös asioita mitä haluan sanoa. Ei ihan loogisessa järjestyksessä, mutta ylhäällä kuitenkin!

Opparihan on sinänsä tämän kesän prioriteetti nro. 1, sillä sen tulisi olla läpikotaisin valmis jo elokuun alkuun mennessä. Syyskuun alussa olisi nimittäin pyhä tarkoitus suunnata etelän lämpöön jos kaikki menee putkeen. Tiedossa siis kolmen kuukauden harjoitteluvaihto PORTUGALISSA. Tällä viikolla portugalilainen "exchange coordinator" on laittanut s-postin kautta perusinfoa ja ilmoitti samalla, että olisi mahdollisuus osallistua ilmaiselle portugalin kielikurssille, joka starttaa 6.9. Mielenkiintoiseksi tämän tilanteen tekee se tosiseikka, että olen töissä elokuun viimeiseen päivään asti, joten mullahan on periaatteessa vajaa viikko töiden jälkeen aikaa sumplia kaikki pelit ja pensselit kasaan ja matkajärjestelyt kuntoon. Enköhän kuitenkin onnistu. Nyt aika tuntuu kamalan lyhyeltä ja mahdottomalta, mutta eihän se loppujen lopuksi vie kuin muutaman tunnin kun pakkaa laukun ja jättää hyvästit omalle kodilleen.

Tuntuu hurjalta jättää oma ihana rakas koti yksin kylmään ja pimeään syksyyn. Täytyy varmaan hommata jonkin sortin "alivuokralainen", joka käy välillä katsomassa, että kaikki on paikallaan. Toki samallahan täytyy pyyhkiä vähän pölyjä ja kuurata lattioita, ettei koti ihan rupsahda. Vaikkei se nyt olekkaan vielä ihan ajankohtaista, kun kaikki on vähän auki ja mikään ei ole varmaa, mutta mitenköhän sitä pärjää ilman oman kodin lämpöä ja rauhaa? Ilman tehtaiden hajuja ja kirkon tornin valoja? Ilman kaikkea rumaa ja samalla niin ihanaa, mistä on neljän vuoden aikana tullut jo koti. Koti, johon on mukava palata ja, joka tuntuu maailman turvallisimmalta paikalta maan päällä.

No, syksyllä se selviää. Ja onneksi tämän kaiken hunteeramisen taustalla kuplii ihanainen ilo, odotus ja jännitys. Matka tuntemattomaan kaupunkiin, kun kouluhommat on melkein paketissa ja ainoa asia, mikä pitää takaisin tullessa tehdä, on todistuksen hakeminen ja valmistumisen juhliminen.. Voiko parempaa ollakkaan?

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Lepposa päivä

Kovin muksa päivä menossa. Töitten jälkeen täytin kakun ja koristelin sen lintukarkeilla. Sitten oonkin kattonut Sinkkujen 5. tuottista ja laiskotellut. Sisko kävi mun "parveketupareissa" syöpöttelemässä kakkua ja toi lahjaksi pelargonian ja magneettisen tikkataulun. Ihanaa saada yllätyslahjoja!

Huomenna olis taas työyö tiedossa ja sitten viikonloppu vapaa. Ajattelin mennä höykyttämään Kuoma-Iisakkia. Se siirtynee viikonlopun aikana ulkoruokintaan, sillä vauhtia ja vaarallisiatilanteita on jo vähän liikaa sisätiloissa.

Häätynee juosta sulkemaan partsin ovi, sillä naapuri on röökillä ja hyvää vauhtia täyttää savullansa minunki asuntoa!


LISÄYS 20.59

Ihanaa, pirret kävi "tupareissa" pörräämässä. Linnunpönttö koristaa parveketta ja kakku hupeni iloisesti. On ne pirkot niin ihanaisia. Kamalaa kun niitäkkään ei näe päivittäin. Ihan ikävä iskee.

tiistai 15. kesäkuuta 2010

Leivon leivon leipäsiä.

Oikeasti kakkua tai pohjimmiltaan kääretortun pohjia. Niistä on vain niin helppo tehdä täytekakku. Ei tarvii jännätä kohoaako vai lätsähtääkö. Ne ei voi mennä pieleen. Nyt on kuitenkin valmista. Tai siis pohjat on valmiita. Jos oisin alottanut aikaisemmin niin kaikki ois valmista. Oon vain ollut niin laiska, etten oo "joutanut". Oon vaan herännyt TOSI myöhään, katsonut leffaa, lukenut kirjaa, katsonut vanhoja Salkkareita. Sitten huomasin, että kello on kuusi ja tulee sairaalloinen hoppu, jos meinaan ehtiä töihinkin kymmeneksi. Täytän ja koristelen kakun huomenna kun pääsen töistä ja ennen kuin mun vieraat tulee. Tai siis oon tosi positiivinen, että joku tulee. Jos ei, niin syön itse koko kakun. Tai vien naapureille. Pitäisivät mua varmaan outona ja luulisivat, että yritän myrkyttää ne.

Kuoma-Iisakki on muuten sopeutunut kotiin tosi hyvin. Puree olkkarin pöytää, mattoja ja karkailee ulkona. Ei siis minkään sortin koti-ikävää enää. Ihanasta pikku pallosta on kehkeytymässä siis hurjan energinen pakkaus, joka ryntää heti ulos päästyään sinne, minne sen ei tahdo menevän. Kuten ojaan tai naapuriin. Ihana se silti on. Niin höpö ja söpö!

Ai niin, katoin muuten aamulla herättyäni (siis oikeasti päivällä) sen suomalaisen musiikki lefan "Jos Rakastat". Musta se oli ihan mukava. Vähän köpö juoni ja muutenkin hepponen, mutta ne piisit oli kyllä valittu aika pitkälti nappiin, että aika ajoin jopa kylmät väreet hiipi pitkin selustaa. Tai sitten mun oli vain kylmä, kun jouduin hakemaan villasukatkin jalkaan.

torstai 10. kesäkuuta 2010

Kuoma-Iisakki

Joku nuista söpöläisistä karvapalloista on huomenna meidän oma Kuoma.


Toivottavasti tuo ihana pulleropallero tekee isääni vaikutuksen ja näin ollen muuttaa asumaan meille.

Jännityksellä odotellaan, mitä huominen tuo tullessaan.

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Jay-Z Empire State Of Mind feat Bridget Kelly

Vielä yksi täysin turha postaus ennen kun lopetan tältä päivältä. Saatan olla maininnut tän piisin aikasemminkin, mutta silti..

Maailman parhain piisi tällä hetkellä! Aivan sairas pirre tuo Bridget Kelly, tykkään tästä versiosta satoja kertoja enempi, entä Alicia Keysin joikaamasta!

Hyvää keksiviikkoa!!!

SisutusWIMMA!

Tänään se tapahtui. Se, mitä oon ottanut jo melkein neljä vuotta. Sain vihdoin ja viimein parvekkeelle lasituksen. Oi tätä ilon ja riemun päivää!

Nythän mulla on tietenkin mahdottomat visiot siitä kuinka tuun sisustamaan parvekkeen. Nyt on siis mahdollista ihan surutta laittaa sinne kaikkea ihanaa, kun ei ole pulut sotkemassa ja sade kastelemassa.

Tänään kävinkin siis hiukan shoppaamassa. Oon kuiten säästökuurilla, joten yllättävän edullisesti sain kuin sainkin hommattua kaikkea sisustushommia partsille ja toki jotain myös sisälle kämppäänkin.

On se vain sitten ihana kellotella parvekkeella ja siemailla kahvia, kun kaikki on ihanaa ja söpöläistä. Kyllä siinä niinku oikein sielu leppää!

Enpä muistakkaan millon oisin viimeksi ollut näin ilonen siivouksesta. Ootan huomista kuin kuuta nousevaa. Saa kuurata parvekkeen mäntysuovalla, vaihtaa verhot ikkunoihin ja matot lattiaan.

Ajattelin myös kehitellä tuonne parvekkeelle jonkin sortin verhopatenttiratkaisun. Oikeaa verhotankoahan siellä ei ole (vielä?), mutta jonkin systeemin aion keksiä, että saan sinne roikkumaan söpöt IKEA:n lokkiverhot, jotka mätsää aivan super siististi siihen puiseen lokkihemmoon, jonka löysin tänään Prismasta.

Niin ja ensi viikolla aioin leipoa kakkua ja pitää parveketuparit. Tervetuloa, ystävät rakkaat. Aina on hyvä syy juhlia!

tiistai 8. kesäkuuta 2010

KOMPISIA!

Tulin juuri kotiin ulkomailta. Tarkemmin sanottuna Ruotsista. Huomasin vain kuinka tylsää tuo Ruotsin-matkailukin on nykyään kun tullitkaan ei enää pelitä samaan malliin kuin ennen muinoin. Saa ajella miten saattuu ja ostaa vaikka seepran ja tuoda se kotiin ilman, että kukaan kysyy kohtalokkaan kysymyksen: "Onko tullattavaa?" Vuonna pottu oli hauskaa kun tulli-ihmiset tsekkas auton takakontin ja yritti bongata jotain laitonta voin ja sokerin keskeltä.

No tänään oli silti hupaisaa ja varsin ruokapitoista menoa ja meininkiä. Pannupizzaaa, Spice Ice:n Pyörremyrskyä ja vielä irttareita Ica:n makeishyllyltä. NAMNAMNAM! Ostin sellasia super söpöjä jäätelö kompisia, joista tuli mieleen nämä ihanat Delikalasin korut.


(Kuva Delikalasin Facebook sivuilta)

Delikalas on siis super ihana korunvalmistaja, jonka olen bongannut jotain kautta Facebookista. Aivan syötävän ihania koruja. Yhtä ihania kuin ruotsalaiset irtokarkit! Lemppareita koruista on vaahtokarkki korvakorut, donitsi kaulakoru ja muffinsit. Mulle ei mene kaaliin kuinka joku kykenee tekemään kuin aidon ja herkullisen näkösiä koruja. Omilla nakkisormilla tuollainen taiteilu olisi täys kaaos.

Huomenna ajattelin mennä bongaamaan tyynynpäällisiä. Siis sellasia "koristetyynynpäällisiä" sänkyyn. Jotain söpöä pinkkiä ja vihreää. Jotain joka mätsää mun uusiin tuleviin verhoihin. Torstaina on super-siivouspäivä ihan vain sen kunniaksi, että huomenna tulee parvekelasit paikalleen. Eihän sitä tavinnutkaan vartoa kuin melkein 4 vuotta. No, parempi myöhään kun ei millonkaan. Vaiko kuinka?

Niiin ja perjantaina, PERJANTAINA tulee pikkuhauva! Se ihana läski karvapallo, joka vain nukkuu. Se sopiikin tähän perheeseen kuin nyrkki silmään.