tiistai 25. toukokuuta 2010

Lukutoukka

Tsuida-duida-osaat-sä-uida? Kesä tuli, kesä meni. Muistoksi jäi vähän väriä ihoon ja sääsken puremat jalkoihin. Ehkä se kesä tulee uudelleen sitten heinäkuun loppupuolella, viimeistään elokuussa. Nyt näyttää kuitenkin pahalta verrattuna viime viikkoon. Viime viikkohan oli ehkä lämpimin toukokuun viikko moniin vuosiin. Ainakin mun mielestä. Harvoin on saanut nauttia +30 helteistä nuin aikaseen.

Sadepäivissä on kuitenkin puolensa. Oon aina ollut hiukan laiskan sorttinen ja tykännyt lukea paljon. Nyt täytyy lukea "pakostakin" opinnäytetyötä varten ainakin mijoona "OIKEAA & VALIDIA" kirjaa, mutta onneksi välissä ehtii lukea ihan oikeaa "hömppä"-kirjallisuuttakin. Tai tokkopa nuo kirjat mitkä nyt on lukemisen alla, on niinkään hömppää. Aika karua tekstiä tuntuu olevan ainakin kahdessa ensimmäisessä opuksessa.



Sapphiren Ponnista! -kirja tunnetaan ehkä nyt paremmin nimellä Precious, sillä uusi painos tuli leffan myötä hyllyjen täytteeksi joka kauppaan. Kirja siis kertoo Harlemilaistytön tarinan, jonka perusteella perhehelvetistäkin voi selvitä hyvän ja innostavan opettajan avulla.



Toinen kirja, mitä tavaan ennen unen tuloa on Patricia McCormickin Viilto. Tarina tytöstä, joka viiltelyn vuoksi lähetetään nuorille tarkoitettuun "kuntoutuskotiin". Avasin kirjan eilen illalla ja se lähenee jo nyt uhkaavasti loppuaan.



Kolmannen kirjan bongasin joskus MeNaisten tai Anna-lehden kirjaosiosta. Siellä vihkosta hehkutettiin ja olenkin aina ollut kovin kiinnostunut Islamilaisista maista ja niihin sijoittuvista kirjoista. Uskonto, kulttuuri ja arvomaailma on niin erilainen, verrattuna länsimaihin, että kirjoja suorastaan ahmii saadakseen lisää tietoa.

Oon kyllä ollut kamala lukutoukka jo ihan penskasta lähtien. Mulla on yhä laatikostossa tallessa yläasteen"lukuvihkot", joihin kirjoitettiin fiilikset luetusta kirjasta ja opettaja heitteli perään joitain kysymyksiä, joihin piti vastata. Selasin näitä vihkoja viime viikolla ja löysin joukosta muutaman aivan SKÄDÄM-kijan, joita suosittelen jokaiselle ihmiselle luettavaksi.

* Aman - Somalitytön tarina
* Ken Kesey: Yksi lensi yli käenpesän
* Christiane F: Huumeasema Zoo

Niin ja muistakkaa. Kirjasto on nasta mesta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin oon lukenu ton huumeasema Zoo kirjan sata kertaa, ja pitääkin lukea pian taas uudelleen. Oletko Torey Haydenin tuotantoon tutustunut? Tosi hyvejä kaikki... Niina

Anonyymi kirjoitti...

"kirjasto on nasta mesta"
- rohkenen olla eri mieltä :D

Anonyymi kirjoitti...

mutta olen kyllä nykyään alakanu sivistään itteäni ja yrittäny lukea aina ko joku kirja nokan alle sattuu... harvemmin kuitenkaan vielä sitä kirjaa kirjastosta löyän. mutta tännään jopa mietin kirjastokortin hankkimistä, että vielä koittaa seki päivä :D

Karoliina kirjoitti...

Kirjasto on ihan parhautta Hansiseni :) Mulla on nyttenkin kaiuttimen päällä ainakin kymmenkunta kirjaa, joista ehkä hyvällä tuurilla 2 on opparia varten! :) Muut ihan kaikkea muuta ihanaa, mitä kirjastosta löytää kun koluaa hyllyjen välissä. :)